Tiéd a pálya!

Az Internet Hungary 2019 pályázati felhívása

Csatlakozz a kihíváshoz

A kiemelkedő szakmai teljesítmény díjat érdemel

Az Internet Hungaryről

Az idén huszadik alkalommal rendezzük meg a hazai internetes kereskedelem, marketing és média legnagyobb tanácskozását. Ezalatt a két évtized alatt végigkísértük, mi több, előrejeleztük azokat a trendeket, amelyek a digitális szféra minden területét áthatják.

Az idei Internet Hungary 2019. október 1-2-án, a siófoki Hotel Azúrban, több mint 2400 szakember részvételével ünnepli jubileumát – minden eddiginél szélesebb programpalettával.

Pályázatok és elismerések

Az Internet Hungary szervezői elkötelezettek és hivatásuknak tartják a folyamatos edukációt és a kiemelkedő szakmai teljesítmény elismerését. 

Pályázataink mind szakmai, mind széleskörben komoly és értékes elismerésnek számítanak, köszönhetően a részletesen kidolgozott szempontrendszernek, a korrekt lebonyolításnak és a zsűritagok szakértelmének.

2019-ben már öt pályázatot indítunk – te miben vagy a legjobb?

2019-es pályázataink

Versenyfelhívás

Hatszavas történetek

Napjaink kommunikációja sokszor azon áll vagy bukik, hogy miként tudjuk röviden, tömören, mégis érdeklődést keltve eljuttatni üzenetünket másoknak. Az egyszerűsítés nem azonos a leegyszerűsítéssel és lebutítással. Lássuk, mit tudsz megmutatni hat szóval!

Versenyfelhívás

Közösségimédia-kampány

Ki a legjobb abban, ami már kikerülhetetlen? Idén is keressük az ország legjobb közösségimédia-kampányát.

Versenyfelhívás

Játék a közösségi médiában

A 20 éves Internet Hungary konferencia idén a Közösségi Játékok címet viseli. A tavalyi, nagy sikerű „közösségimédia kampányok”-pályázatokat követően, az idei konferencia mottójához és a nemzetközi trendekhez hűen a social médiában megjelenő marketing kommunikációs játékokra írunk ki pályázatot.

Versenyfelhívás

Legjobb ügyfélszolgálat

Az ügyfélszolgálati verseny célja, hogy lehetőséget nyújtson különböző cégek számára, hogy megmérettessék ügyfélszolgálataik teljesítményét. A versenyben sem a cég mérete, sem piaci pozíciója, sem pedig az ügyfélszolgálaton dolgozók létszáma nem befolyásoló tényező – a fő szempont az ügyfélközpontúság.

Versenyfelhívás

Minden online kampány célja az értékesítés – amely azzal jár, hogy a vásárló kinyitja a pénztárcáját. Hogy tehetjük ezt a lehető leghatékonyabbá? Keressük a legjobb példákat.